VINSKE ŠAMPIONE PREJELI TUDI DOLENJSKI VINARJI


VINSKE ŠAMPIONE PREJELI TUDI DOLENJSKI VINARJI

Boris Erjavec, direktor Pomurskega sejma, Vesna Dajčman, direktorica komerciale in Andrej Slogovič, projektni vodja ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona so v četrtek, 15. oktobra obiskali tudi najvišje nagrajene dolenjske vinogradnike. 

Obiskali so Kmečko zadrugo Krško, ki je prejemnica treh zlatih in štirih srebrnih medalj. Njihov zeleni silvanec classic 2018 je prvak bizeljsko – sremiške vinsko turistične ceste. Hiša vina Grabnar je bila nagrajena z eno zlato in tremi srebrnimi medaljami. Z vinom Rose 2019 je postala prvak Gornje dolenjske vinsko turistične ceste. Vina Zajc so prejeli 2 zlati in 13 srebrnih medalj. Vinogradništvo - kletarstvo Štemberger je za svoja vina prejelo 4 zlate medalje in šampionski naslov za Cviček 2019. Njihova penina kraljevina brut nature 2016 je bila razglašena za prvakinjo Dolnje dolenjske vinsko turistične ceste.

Popoldan je ekipo Pomurskega sejma sprejel Miran Jurak, predsednik Dolenjskih vinogradnikov in podpredsednik Zveze društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije, ki so mu predali medalje za ostale dolenjske vinogradnike.

Fotografije nagrajencev si lahko ogledate in prenesete iz galerije nagrajenih primorskih vinarjev, vse njihove dosežke pa iz povezave rezultati ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona.


Strokovni partnerji