gornja radgona

Agra bo tudi v živo

Agra bo tudi v živo

Agra, ki je letos na spletu, bo od 25. do 27. septembra goste sprejela tudi v živo. Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni bo festival dogodivščin, v okviru katerega so pripravili več posvetov, predavanj in delavnic, izmenjavo semen in pridelkov, predstavili bodo tudi tamkajšnje sejemske vrtove.

preberi več

Poučne dogodivščine v sončnih vrtovih Pomurskega sejma

VZORČNI VRTOVI

Kljub epidemiji novega koronavirusa smo tudi letos na sejmišču v Gornji Radgoni zasadili prelepe in poučne vzorčne vrtove. Sejem AGRA, ki ga v fizični obliki nadomešča sejem v spletni obliki, bodo od 25. do 27. septembra dopolnili Festival dogodivščin in Dnevi sejemskih vrtov. Obiskovalci si bodo lahko pod strokovnim vodstvom brezplačno ogledali osrednji sejemski vrt Biotehniške šole Rakičan, vrtove Permakulturnega centra Pomurskega sejma in poligon Zeleni dragulji narave. V zelenih oazah trajnostne pridelave jih pričakuje pester program dogajanja z delavnicami, izmenjevalnicami semen in dobrin, predavanji in debatami ob polni mizi pridelkov. Dogodki so brezplačni, za potrebe organizacije pa se je potrebno prijaviti .

preberi več

Nosilci naslova 38. slovenski oskar za embalažo 2020

V petek, 19. junija, je v Gornji Radgoni v organizaciji Pomurskega sejma in pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije potekalo strokovno ocenjevanje 38. slovenski oskar za embalažo 2020. Na natečaju je sodelovalo 9 prijaviteljev z 18 modeli embalaže. Ocenila jih je strokovna žirija v sestavi: prof. Vladimir Pezdirc, univ. dipl. obl., (predsednik) ter člana žirije oblikovalec Jani Bavčer in dr. Gregor Radonjič, profesor in predstojnik Katedre za tehnologijo in podjetniško varstvo okolja Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.

preberi več

V spletni Agri

Prvič v naši skupni 58-letni zgodovini smo spletali poslovne in prijateljske vezi v spletni Agri!

Spoštovane razstavljavke in razstavljavci, obiskovalke in obiskovalci, prijateljice in prijatelji Pomurskega sejma! Ker nam je novi koronavirus v letu 2020 preprečil živo sejemsko dogajanje in z njim povezane strokovne, gospodarske in družabne prireditve, smo se podali v spletno Agro. 

preberi več

Strokovni partnerji